Recension av Ballou webbhotell

Redaktörens betyg: 4.1
4.1/5

Ska det vara svenskt webbhotell ska det kanske vara Ballou. Det här är en webbhostingtjänst som har varit med sedan 1997 och som därmed är väl beprövad. När vi ser på recensioner genom åren blir det tydligt att det här är ett av de bästa webbhotell du kan hitta om du har utrymme i din budget för att betala för lite mer än standardpaket.

Fördelar och nackdelar med Ballou webbhotell

Det här är ett webbhotell som kan fungera mycket bra för dig som är ute efter delad hosting och smarta molnhostingtjänster. Ballou har till och med tagit fram en egen lösning som de kallar för Biscloud och de har stadiga samarbeten med molntjänster som Microsoft Azure.

Viktiga fördelar att beakta är:

  • Gott om molntjänster
  • Gratis SSL-certifikat
  • E-postadresser
  • Hjälp med att söka domän
  • Många funktioner
  • God kapacitet

Det finns förstås några minus att vara medveten om. När vi ser på användarrecensioner av Ballou blir det tydligt att många tycker att tjänsterna har ett högt pris och att det inte finns ett bra paket för nybörjaren med en enkel sajt att hålla ordning på. Det ska dock sägas att det har skett en del uppdateringar och numera finns det ett billigare paket så det kan vara klokt att ändå surfa vidare till Ballou och se lite närmre på detta även för dig som bara ska dra igång en enklare sajt med behov av en email adress för en förening.

Så trots att det är så pass enkelt att komma igång och bygga en sajt med tjänsterna kan Ballou passa lite bättre för dig som har en del erfarenhet sedan tidigare och som kan uppskatta alla funktioner och möjligheter.

Kraftfullt och pålitligt

När vi ser på paketen kan vi se en röd tråd som kan stavas kraft och stabilitet. Du får obegränsad trafikmängd och servern har gigabithastighet. Även det minsta paketet kommer med 100 GB lagring. Utöver detta kan du få hur många epostadresser som du vill ha och det är enkelt att ansluta domäner.

Ballou hjälper dig att hitta domän med en smidig sökfunktion men du får köpa den via en annan tjänst.

Cpanel och många funktioner

Om du är van vid Cpanel kommer det att vara enkelt att komma igång med Ballou. Men åter igen, här får du möjlighet till många extrafunktioner och det kan för vissa upplevas som lite snurrigt. Är du helt ny på att sätta upp en sajt kanske det blir lite komplicerat.

Supporten är förstås bra på att hjälpa till och du får den på svenska. Det går även att betala lite mer för att för en extra snabb och personlig support. Det kan vara bra om du har ett extra stort behov av att få snabba svar.

Summering

Ballou är stabilt och tryggt. Priset för grundpaketet har sänkts och därmed är detta kanske en möjlighet även för dig som inte behöver hosting för en större sajt eller en mängd hemsidor. Även om du får supersmart one click installation av sajtsystem som WordPress är det här något som du måste förstå lite bättre för att det ska bli bra.

Summasummarum kan vi alltså säga att Ballou är ett bra val men att det kan bli lite komplicerat och kanske aningen för dyrt för dig som är nybörjare.

Ballou webbhotell fakta

Ballou passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Ballou

4.0
4.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra100%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

nkidgfdnjbxsdcffwsedighBtvjtencer

January 23, 2024

20mg sildenafil online prescription

UtnvEmark

Tala om vad du tycker om du har testat Ballou:

Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan VPS

Läs mer »

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder

Läs mer »