Recension av FS Data webbhotell

Redaktörens betyg: 3.4
3.4/5

FS Data webbhotell har funnits sedan 1997 och har sin bas i Helsingborg. Det här är ett webbhotell med fokus på företag. De erbjuder lösningar som går att skräddarsy och lägger stor fokus på support såväl som miljö.

Faktum är att FS Data kyler ner sina servrar med vatten från Öresund för att dra ner på strömkonsumtionen. Det är ett intressant tilltag som kan vara bra att notera för dig som tycker att det är viktigt att slå ett slag för miljön.

Fördelar och nackdelar med FS Data webbhotell

FS Data har en slogan som lyder Snabbt, Tryggt, Startrek. Snabbt levererar de och tryggt kanske kan stå för en support som går att nå varje dag. Startrek kan kanske tolkas på lite olika sätt. Precis vad de menar vet vi inte men det blir i varje fall en kul slogan.

För företag finns det en stor fördel med att ha ett webbhotell som är särskilt till för företagare. Startpaketet är inte minimalt och för en enda webbplats. Det fungerar helt klart bra för ett företag som behöver ett större stöd och det till ett rimligt pris.

Andra fördelar är:

  • Trevlig support som talar svenska
  • Unik användarvänlig kontrollpanel
  • Normalt sett stabil drift

Stort minus att beakta under våren 2021

Vi hoppas verkligen att FS Data ska komma igen för de har ett grundmurat rykte från tidigare år. Men efter ägarbytet hände det något. Företaget hade en stor krasch och det blev strul med epostkonton och mer.

Dessutom var det en massa tidigare kunder såväl som aktiva kunder som fick inkassobrev och betalningskrav som inte alls stämde. Det här kan ha berott på kraschen men många undrade förstås vad de nya ägarna höll på med.

På grund av detta kan vi inte ge FS Data högsta betyg eller ens ett högt betyg. De har en hel del att ta igen nu och vi hoppas att de kommer att få båten på rätt köl igen. Om du väljer att starta med ett av FS Datas paket ska du lusläsa allt du skriver på och dokumentera för att inte riskera att bli betalningsskyldig om deras epost-problem och konstiga inkassokrav fortsatt aktiveras.

FS Data webbhotell har 3 paket

Som kund hos FS Data webbhotell har du tre huvudsakliga paket att välja från. Det första heter Premium och det inkluderar tjänster som kan fungera för ett mindre företag som vill få seriös webbhosting.

Sedan finns det Pro och Platinum med mer utrymme och stöd för större hemsidor och företag som behöver riktigt smarta lösningar. Dessa paket kostar mer och Platinum är inte alls billigt. Men det kan det ju vara värt om du vill ha saker som gratis Comodo Standard SSL och 100 MySQL anslutningar.

Som ny kund hos FS Data kan du få domän gratis som en del av ditt paket. Det här bör du ta en titt på. Dessutom erbjuder FS Data olika typer av rabatter som presenteras längst upp på sidan då du seglar in. Det kan vara mycket fina erbjudanden som drar ner på kostnaden för webbhotellet avsevärt.

Du kan få rabatter som ny kund

Summering

FS Data har varit med länge och de har varit kända som ett stabilt och bra webbhotell för företagare. Våren 2021 blev det ramaskri då nya ägare på något vis tycktes ha strula till det. En krasch ledde till stora problem med mails såväl som krav på betalningar till kunder som inte ens varit i kontakt med företaget under flera års tid.

Vi hoppas att FS Data kommer igen och städar upp röran som har uppstått så att de fortsatt kan vara ett bra och stadigt svenskt webbhotell för företagare. Som det ser ut våren 2021 finns det risk för att det går åt andra hållet och då kanske denna recension kan ses som ett minnestal av ett fint svenskt webbhotell.

FS Data webbhotell fakta

FS Data passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om FS Data

0.0
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Ingen har röstat. Var först med att säga vad du tycker!

Tala om vad du tycker om du har testat FS Data:

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »