Recension av Cloudways webbhotell

Redaktörens betyg: 4.8
4.8/5

Cloudways kan beskrivas som amazing på ren engelska. Det här är bra hosting som du lär bli nöjd med om du vill ha hög hastighet, flexibla paket och en webbhotelltjänst som är skräddarsydd. Det som är unikt med Cloudways webbhosting är att de jobbar med många olika servers vilket ger dig som kund fantastiska möjligheter.

Allting fungerar via Cloudways men själva har de många samarbetspartners för att ge dig bästa webbhosting till ett mycket rimligt pris. Är allting sol och chokladbollar med Cloudways? Nästan! Det finns faktiskt bara två saker som ger lite smolk i bägaren…


Fördelar och nackdelar med Cloudways

Det finns mycket att ge tummen upp till vad gäller Cloudways webbhotell.

Du kommer att gilla att:

  • Tjänsten är flexibel med smarta molntjänst hosting planer.
  • Det går snabbt att få upp sajter så väl som att sköta dem.
  • Supporten är trevlig och snabb.
  • Företaget är seriöst så du slipper oroa dig för att dina sajter skulle stängas ner på ett oberäkneligt sätt.


Några minus att tänka på

Det är huvudsakligen två saker som är minus med Cloudways webbhosting och de är att du inte får några emailkonton vilket beror på att det hela fungerar som moln-hosting. Den andra negativa biten har med supporten att göra.

Supporten är som sagt bra men den finns bara med chatt eller email. Om du tillhör de som tycker om att kunna ringa webbhotellet för att få svar på frågor är detta mindre bra. Dessutom måste du kommunicera med supporten på engelska.

Men om dessa två minus, samt att du inte kan köpa domän via tjänsten, inte skrämmer dig ska du veta att du har mycket att se fram emot med ett hosting-paket från Cloudways.

Flexibilitet och valfrihet är kännetecken för Cloudways

Det är inget nytt med webbhosting som ligger på moln. Cloudways är dock ett intressant val inom denna kategori för de ger dig flexibilitet och valfrihet. Du kan välja mellan fem olika plattformar. Här finns bland annat Googles molntjänstplattform såväl som Amazons.

Du väljer plan i enlighet med behov och det är möjligt att betala längre fram för saker som du vill lägga till. Mycket smidigt för dig som kanske börjar lite mindre med plan om att växa. Du kan till och med börja med ett gratis test där du inte behöver ge någon information om ditt kreditkort för att få tjänsten.

Gratis webbhotell med Cloudways

Du kan alltså testa gratis och det här fungerar under tre dagars tid så planera väl så att du gör det mesta möjliga av gratisperioden. Det är bara att skapa ett användarkonto eller att logga in med de uppgifter du redan har för LinkedIn, Github eller Google.

När du har loggat in kan du:

  1. Välja CMS. Det finns WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Koken, PHP Stack, Media Wiki, Prestashop och fler alternativ.
  2. Välja serveralternativ. Välj bland plattformar som nämnda Google och Amazon eller kanske DigitalOcean eller Linode. Här är flexibiliteten verkligen imponerande.


Intressanta lösningar för betalning

Något som gör att du kan få en väldigt kostnadseffektiv lösning och billig webbhosting med Cloudways är de olika betalningsmöjligheterna de ger dig. Här handlar det inte om delad, VPS eller dedikerad serverlösning.

Cloudways jobbar istället med en metod som gör det möjligt att betala för det du får. Du betalar bara för tiden som du har fått. Låt oss säga att du efter 15 dagar vill avboka din plan. Då kommer du bara att betala för de 15 dagarna.

Det här skiljer sig markant från andra bra webbhotell där man får betala för en hel månad och kanske mer oavsett hur länge man faktiskt använder tjänsten. Cloudways har också helt vanlig betalningsplan där du betalar per månad.

Användarvänligheten är rimlig

Har du byggt sajter förr lär det inte vara svårt att komma igång med Cloudways. Du får en typisk struktur och det är inte svårt att bygga en sajt. Med WordPress bör det inte ta mer än någon kvart att bli klar med tema och upplägg för sidor och inlägg. I varje fall då du har pysslat med detta tidigare.

För dig som inte känner dig så varm i kläderna kanske det tar lite längre tid. Särskilt med tanke på att du inte får stöd på svenska. Fast det är inte svårt och du bör klara av det.

Summering av Cloudways

Cloudways är en av de bästa webbhosting tjänsterna som finns inom kategorin webbhosting som molntjänst. De är effektiva och mycket prisvärda. Lite minus blir det för att du inte kan köpa domännamn och få mejladresser som en del av hostingpaketet. Dessutom ska du tänka på att all kommunikation med Cloudways sker via chatt och email och på engelska.

Cloudways webbhotell fakta

Cloudways passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Cloudways

4.8
4.8 av 5 stjärnor (baserat på 4 betyg).
Utmärkt75%
Mycket bra25%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Mycket bra webbhotell

November 8, 2023

Mycket bra webbhotell – rekommenderad!

Bjorn

So far so good

June 8, 2021

Jag har testat 6 webbhotell och det här är det bästa hittills.

Det enda jag inte är helt galen i är telefonsupporten. Chatten är utmärkt, men då får du chatta på engelska.

Men servrar är snabba, det är inte dyrt och du kan alltid uppgradera då du behöver bättre stöd.

Jag hoppas de kommer att ge chatt support på svenska i framtiden 😉

Stefan Granfelt

Bra, men inget telefonsupport.

March 23, 2021

Bra webbhotell, men inget telefonsupport, bara chatt.

Linda

Bra webbhotell!

March 23, 2021

Bra webbhotell, mycket flexibel och servern är supersnabb!

Andreas Blomberg

Tala om vad du tycker om du har testat Cloudways:

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder

Läs mer »