Recension av Oderland webbhotell

Redaktörens betyg: 4.4
4.4/5

Om du är ute efter ett svenskt webbhotell med riktigt bra support är det Oderland du ska se närmre på. Oderland har varit i branschen sedan 1998 och lägger stor vikt vid att bemöta sina kunder med kunnighet. Det säger en hel del att många som uttalar sig om Oderland online bekräftar att de har varit kunder under många års tid.

Jack Oderland som en gång lanserade detta webbhotell är fortfarande med och företaget har en tydlig linje där de vänder sig mot företagare som är ute efter snabbt och stabilt webbhotell. Priset ligger i den övre skalan vilket är helt okej om du vet vad du betalar för.

Fördelar och nackdelar med Oderland webbhotell

Support, support och support! Det här är Oderlands starka kort. De är väldigt duktiga på att hjälpa kunder med problemlösning. Dessutom har de en inställning som känns väldigt bra. Även om det är du som har kluddat till det kommer Oderlands support att försöka lösa det hela.

Andra fördelar att nämna är:

  • Hastigheten är mycket god
  • Säkerheten är hög
  • De klarar flyttar på ett smidigt sätt
  • Bra upptid

 

Solen har också sina fläckar

Oderland är inte perfekt. De får ett högt betyg för god kvalitet och stabilitet men ett minus att vara medveten om är priset. För dig som ska dra igång en blogg är det verkligen inte nödvändigt att betala över 150 kronor per månad för detta. Du kommer inte att få användning för allt som finns i startpaketet.

För WordPress, Joomla och Drupal fungerar denna webbhosting utmärkt. Men den är inte för Magento vilket du ska veta innan du signar upp. Utrymmet i grundpaketet på 20 GB är också en begränsning om du har stora visioner och kommer att bygga på.

Två typer av webbhotell-paket

Oderland har under senare år genomgått förändringar och har inte längre samma typer av paket för webbhosting som tidigare. Nu kommer du att finna två paket för webbhotell och det ena kallas för Standard och det andra för Premium.

Standard kan låta som att det är för nybörjare och enklare behov men riktigt så är det inte. Det här är paket som är framtagna med tanke på dig som har en sajter eller sajter med en hel del trafik eller kanske en e-handelssajt.

Premiumpaketet ger mer lagring och bandbredd och har också elastic scaling. Det är givetvis så att du kan börja med ett standardpaket för att sedan uppgradera. Men det kan vara bra att veta att du redan med Standard-paketet har stöd för lite mer en den enklaste bloggen. Det är också därför som du får betala mer än för nybörjarpaket som andra webbhostingtjänster erbjuder.

Med Cpanel är det inte svårt att använda tjänsten och du kommer snabbt att orientera dig. Särskilt med tanke på den fina support du får snabbt när det dyker upp någon fråga.

Vem kan dra nytta av Oderlands webbhotelltjänster?

Oderland är i första hand för företag. Här kan du få hjälp med att bygga och driva hemsidor. Webbyråer kan också dra nytta av Oderlands erbjudande om hosting till kunder. Jobbar du med e-handel är det här ett bra val och stödet för WordPress-hosting är mycket fint.

Summering

Om du kan tänka dig att betala lite mer för kvalitet, stabilitet och god hastighet är Oderland webbhotell ett bra val. Det passar mycket bra för seriösa sajter med mål om tusentals nöjda besökare.

Supporten är på svenska och i världsklass och en av de främsta anledningarna till att du bör ge Oderland en chans när du ska välja webbhotell!

Oderland webbhotell fakta

Oderland passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Oderland

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Ingen har röstat. Var först med att säga vad du tycker!

Tala om vad du tycker om du har testat Oderland:

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder

Läs mer »