Recension av Egensajt webbhotell

Redaktörens betyg: 3.7
3.7/5

Sedan 2008 har det varit möjligt att hosta hemsida hos Egensajt som är en svensk tjänst. Det här webbhotellet vänder sig till alla men när vi ser på tjänsterna och det stöd du får i form av utrymme och trafik är det uppenbart att webbhotellet är bäst lämpat för mindre till mellanstora webbprojekt.

Huvudfokus ligger på webbhotell och på hjälp med domäner. Om du är intresserad av det som kallas för snappade hemsidor, det vill säga att ta över domäner där det har funnits bra sajter tidigare, kan du använda Egensajts Snapback tjänst.

Fördelar och nackdelar med Egensajt

Här har vi ett svenskt webbhotell med datacenter i Linköping. Det ger dig fördelar som att supporten är på svenska. Dessutom kan vi ana en viss svensk stil på tjänsterna där kvalitet och prestanda står i fokus.

Fördelar att notera är:

  • Tjänsterna är enkla att skala och skräddarsy
  • Priser är mycket rimliga
  • Du får stöd för i stort sett alla CMS
  • Hög säkerhet och regelbundna backuper
  • Gratis SSL på enkelt sätt
  • Möjlighet till blandade IP-nummer som inkluderad tjänst

Det märks att Egensajt webbhotell förstår att många vill ha en god kombination av hjälp med att få fatt i domän och sedan enkelt bygga en sajt. Deras eget verktyg för att bygga sajt är intuitivt och väl utvecklat även för nybörjare.

Supporten fungerar mycket bra och svarar rimligt snabbt. De som jobbar på supporten är trevliga och kan sin sak. Som registrerad kund kan du ta del av en gratis epost- och domäntjänst. Dessa tjänster kan du använda direkt vid registrering oavsett om du kommer att bli betalande kund eller inte.

Få hjälp med snappade domän

Minus att tänka på

Många plus är det men det finns också några minus som gör att vissa bör se på andra alternativ. Här får du inga VPS- eller dedikerad serverlösning. Det är ett renodlat webbhotell som gäller. Dessutom har du ingen klassisk cPanel att jobba med vilket kan kännas lite klurigt.

Priset är å ena sidan ett plus eftersom du kan betala exakt för vad du får. Men det kostar lite mer med mer utrymme. Om du vill maxa här blir det inte ett billigt webbhotell även om prisbilden fortfarande kan beskrivas som rimlig.

Tre olika typer av steg för webbhosting

Egensajt skiljer sig lite från andra webbhotell på så vis att de inte jobbar med klassiska paket. Du får istället en form av steg kan man säga. Tanken är att folk ska kunna välja exakt det de har behov av och enbart betala för tjänsterna som är av intresse.

De tre olika stegen är:

Standard

Det här är vad som skulle kunna beskrivas som ett nybörjarpaket där du betalar minimalt för webbhotellet. Du kommer att få 2 GB utrymme för dina hemsidor och 5 GB för epost. Det är 1 GB trafik i månaden som gäller och när vi ser på minnesbiten har Egensajt satt det till 128 MB serverminne för denna nivå.

Det här är ett ganska enkelt paket och som du ser blir det inte tal om mycket utrymme. Det kan förstås räcka gott och väl för en enklare hemsida eller blogg.

Nästa steg med fler resurser

Om du vill ha mer än standardpaketet kan du bygga på med extra resurser. Då kommer du att få 5 GB utrymme och 10 GB för epost. Här är det dubbelt med trafik jämfört med standardvarianten och minnet ligger på 256 MB.

Både standard och extra resurser ger dig i teorin obegränsat många sajter vilket kan vara bra att tänka på om du till exempel har behov av att hosta många mindre sajter och vill dra nytta av Egensajts smarta erbjudande med varierade IP-adresser.

Nästa steg ger anpassade resurser

Det som skulle kunna beskrivas som ett tredje paket men som inte fungerar som vanliga webbhotell paket är de anpassade resurserna. Här kan du själv välja storlek på utrymme, trafik och så vidare. Det här betyder att du kan skräddarsy antalet PHP-processer och minne.

Summering

Om du är ute efter ett klassiskt svenskt webbhotell med bra support är Egensajt ett bra val. Det här är också en tjänst som gör det möjligt att växa och skräddarsy webbhotelltjänsten. Det passar bra för WordPress hosting och även för att driva en WordPress webbshop. Du bör dock notera att det inte finns stöd för VPS eller dedikerad server och att utrymmet inte är särskilt väl tilltaget.

Egensajt webbhotell fakta

Egensajt passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Egensajt

0.0
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Ingen har röstat. Var först med att säga vad du tycker!

Tala om vad du tycker om du har testat Egensajt: