Recension av Liquidweb webbhotell

Redaktörens betyg: 4.4
4.4/5

Liquid Web har byggt något av ett webbhosting-imperium och har ett väldigt gott rykte som en flexibel och snabb webbhostingtjänst. Den stora skillnaden mellan Liquid Web och andra webbhotell i samma liga är att de erbjuder så väl varierade planer med snabbhet. Det här är ett bra val för dig som vill ha lite mer utan att betala hutlösa priser för det!

Fördelar och nackdelar med Liquid Web

Bland fördelarna finns det många viktiga punkter och det är givetvis dessa som har lett till att denna webbhosting tjänst har ett så gott rykte.

Några av de främsta plusen med Liquid Web är:

  • De har snabb och bra support
  • Deras servrar är snabba
  • De har servrar på många olika ställen
  • Du kan få dedikerat IP-nummer för varje domän


Några minus att tänka på

Liquid Web är inte perfekta och har några minus som du bör vara medveten om innan du testar tjänsten. För det första är det så att det blir en hel del inställningar att mecka med för att du ska få upp din sajt.

Det är faktiskt så att en del inställningar kan kräva lite studier för att du ska vara helt insatt i vad du gör. Det här får du dock hjälp med av den fina supporten. Men det kan ta lite tid i början att komma igång med strukturen så Liquid Web kan framförallt rekommenderas till dig som har tidigare erfarenhet av webbhosting och då särskilt av VPS och dedikerade server lösningar.

Sedan ska vi komma ihåg att det här är en webbhosting service med bas i USA och i Europa. De har ingen svensk support så du får ta all kommunikation på engelska. Om det är svårt för dig att få support på engelska kan det vara ett minus.

Liquid Web är proffs på webbhosting

Något som du kommer att märka när du börjar jobba med Liquid Web är att de kan det här. Det märks i deras support och även på uppläggen. De vet vad du är ute efter och har paket som är otroligt detaljerade och flexibla.

Du får en rad olika alternativ och kan hela tiden lägga till saker om du vill. Om du till exempel vill ha unikt IP-nummer för varje domän så kan du lägga till detta som en tjänst för några kronor per månad. Det är kostnadseffektivt och fungerar på ett smidigt sätt. Perfekt då du måste ha olika IP för dina sajter.

VPS eller dedikerad server

Det här är inte ett klassiskt webbhotell med delad hosting. Det finns faktiskt inte ens som alternativ. Du får istället välja mellan VPS eller dedikerad server lösning. Dessutom har du möjlighet till dedikerad server i molnet.


Snabba servrar på många olika platser

Liquid Webs servrar är spridda på olika plaster och det ger dig flexibilitet. Du kan hitta lösningar som passar dig särskilt bra. Servrarna är snabba och det är förstås otroligt viktigt för större sajter med mer tryck.

Det går att länka ett dedikerat IP nummer för varje domän för en liten avgift på några kronor per månad. Mycket bra när du vill ha olika IP för dina sajter.

Servrarna är bra för dig som driver WordPress sajt såväl som för dig som behöver ett bra stöd för e-kommers-sajter. Större sajter med flera hundratusen besökare kan också fungera fint med Liquid Webs lösningar för webbhosting.

En tjänst som du kan växa med

Något som är positivt med Liquid Webs upplägg är att det gör det möjligt att växa med tjänsten. Ju större din sajt blir, desto större stöd kan du få från deras plattform. Det finns stöd för C-Panel om du betalar en extra avgift för detta. Liquid Web kan även förse dig med sin egen kontrollpanel.

Summering av Liquid Web webbhosting

Liquid Web erbjuder mycket bra webbhosting för dig som vill ha VPS eller dedikerad server lösning. Det här är ett bra val när du vill ha olika IP-nummer för dina sajter på ett enkelt sätt, när du driver en sajt som kommer att växa och om du sysslar med e-handel.

Liquid Webs skräddarsydda lösningar är flexibla och framförallt snabba. Det är något som alla drar nytta av!

Liquid Web webbhotell fakta

Liquid Web passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Liquid Web

2.0
2.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig100%
Usel0%

nkidgfdnjbxsdcffwsedighBtvjtences

January 28, 2024

buy viagra tablet online india

UtnvEmark

Tala om vad du tycker om du har testat Liquid Web:

Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan VPS

Läs mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder

Läs mer »