Recension av Hostgator webbhotell

Redaktörens betyg: 3.3
3.3/5

De har varit med länge nu och du har antagligen hört namnet HostGator förr. Tjänsten lanserades år 2002 av Brent Oxley och sedan dess har den blivit världsberömd med den berömda alligatorn som symbol.

HostGator har kontor i USA och i Brasilien och är en av de främsta webbhotellen när det handlar om billig webbhosting. Dessutom är de kända för att ha riktigt bra upptid vilket inte är så dumt.

Fördelar och nackdelar med HostGator

Det finns många fördelar med HostGator men också några minus. Men vi börjar i vanlig ordning med att de på plusen med denna tjänst.

Du kan se fram emot:

  • Möjligheten att testa gratis i över en månads tid
  • cPanel gratis
  • Bra stöd för WordPress, Joomla, Drupal, Magento och mer

Några minus att vara medveten om

Något som du måste vara medveten om är att HostGators servrar ofta är fulla med en massa sajter som delar på utrymmet. Det innebär att hastigheten kan bli lite sämre. Om du inte kommer att använda webbhostingtjänsten intensivt kanske det inte spelar så stor roll.

Det finns de som använder sig av HostGator för att slänga upp några sajter som sedan ligger kvar online och sköter sig själva. Men för större projekt är det här inte ditt bästa val.

Dessutom måste vi säga att supporten inte alls är till för dig som vill få hjälp av webbhostingtjänsten. Behöver du mycket support kommer du snabbt att tröttna på HostGators kundtjänst.

Ett annat minus är att det ofta blir så att du får betala extra för extra tjänster. Det här beror förstås på det paket du väljer. Men om vi jämför med liknande alternativ för billig webbhosting är det ofta så att du får betala extra för det som motsvarande tjänster ger dig gratis.

Om du är ute efter billig webbhosting som erbjuder högre kvalitet kan Hostinger vara ett bättre val. Tänk också på att du måste prata på engelska med HostGator. De har ingen svensk support.

Delad hosting, cloud hosting och mer

Med HostGator kan du får delad hosting det vill säga traditionellt webbhotell såväl som smart molnhosting tjänst. Det finns en rad olika paket för delad hosting såväl som för cloud hosting. Det gör det ganska lätt att hitta en lösning som kommer att passa dina behov väl.

HostGator kan också hjälpa till med VPS hosting och de erbjuder dedikerad hosting om du har en större budget för din webbhosting. De har också en smart lösning för WordPress hosting som kan passa dig som föredrar att jobba med detta CMS.

Summering

HostGator är inte ett dåligt val även om de inte får högsta betyg av oss. Det här är billig webbhosting som är godkänd. Den ger dig alternativ och fungerar på ett stabilt sätt. HostGator passar för mycket små sajter där den som driver sajterna inte har ett stort behov av stöd och support.

Dessutom är det här ett val som kan fungera för dig som inte är ute efter mycket snabba sajter som är enkla att hantera. Det vill säga när det mest handlar om att få upp en sajt till ett billigt pris och sedan låta den ligga online med vetskapen om att det kommer att bli bra upptid för den.

Hostgator webbhotell fakta

Hostgator passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Hostgator

3.0
Rated 3.0 out of 5
3.0 av 5 stjärnor (baserat på 1 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel100%
Dålig0%
Usel0%

Okej om du inte behöver toppen prestanda

Rated 3.0 out of 5
April 7, 2021

Jag jobbade mycket med Hostgator under cirka 4 års tid. Deras server har bra up time men de kan vara bitvis långsamma. Supporten kan inte beskrivas som bra. Hade inte rekommenderat till seriösa sajter men för en mindre blogg som inte behöver hastighet kan det funka.

Fredrik

Tala om vad du tycker om du har testat Hostgator:

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »