Recension av Hostinger webbhotell

Redaktörens betyg: 3.7
3.7/5

De toppar ligan när det kommer till billig webbhosting och Hostinger är numera ett känt namn inom detta segment. Med detta sagt är det viktigt att förstå att billigt kommer med ett pris. Om du behöver webbhosting för en enkel sajt kan Hostinger absolut vara ett bra val men för större projekt bör du se närmre på andra alternativ.

Fördelar och nackdelar med Hostinger webbhotell

Vi börjar med att se på det som faktiskt är bra med Hostinger och det är förstås att detta är ett mycket billigt alternativ. Om du mest vill testa med en egen sajt tar du verkligen ingen större risk med paket som kan vara så billiga som 9 kronor per månad.

Andra fördelar med Hostinger är:

  • Det fungerar bra för svenska sajter och du får tjänsten på svenska.
  • Det här är ett bra alternativ när du använder dig av WordPress.
  • Du får ett fint värde för pengarna då du bygger en enkel hemsida och hostar den med Hostinger.
  • Supporten är trevlig.

Några minus att tänka på

Det finns förstås några minus med Hostinger som du måste vara medveten om. Du får bara ett SSL-certifikat gratis. Om du vill ha fler får du betala för det. För dig som vill ha webbhotell för flera sajter kan det här känna onödigt då andra webbhostingtjänster ger dig obegränsat med SSL-certifikat utan extra avgift.

Supporten är som sagt trevligt men det kan dröja innan du hör av den. Det händer att du får vänta flera timmar på att få svar. Ibland kan det till och med vara så att du får vänta till nästa dag. Det kan förstås bli lite segt och det särskilt om du har ett problem som måste lösas omedelbart.

Servrar som är rimligt snabba

När vi ser på hur servrar sköter sig är det ordet rimligt som dyker upp på näthinnan. Det är rimligt kraftfullt och rimligt snabbt men inte mer än då. Det här är inte lika snabbt som premiumalternativ som Cloudways och Velumi det måste vi konstatera.

Men om vi ser på möjligheterna när det gäller en mindre sajt så kan rimligt absolut vara mer än tillräckligt. Det är alltså en relativ sak och du måste fundera lite på vilken typ av serverstöd du känne ratt du behöver för ditt projekt.

Ett bra val för nybörjaren

Hostinger har ett gott rykte och det finns gott om användare som ger tjänsten fina betyg online. För nybörjare räcker den gott och väl. Men det ska sägas att den verkliga prisvärdheten kommer om du använder Hostinger under flera års tid. Frågan är om det här kommer att räcka för dig i flera års tid. Om du vill växa är det inte säkert att du blir kvar.

Hostinger erbjuder sin egen hPanel

Hostinger har tagit fram en egen kontrolpanel som de kallar för hPanel. Det betyder att du inte får cPanel som du kanske är van vid. Hostingers panel har det mesta med enkla automatiska installeringar och DNS zon-konfigureringar såväl som emailkonton och filhantering. Det hela liknar cPanel så du borde inte uppleva det som för svårt att komma in i.

Summering

Hostinger är billigt och rätt så enkelt. Serverhastigheten är rimlig och det här är ett bra val för dig med en blogg eller hemsida av mindre storlek om du tycker att det är okej att supporten inte är blixtsnabb.

Hostinger webbhotell fakta

Hostinger passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om Hostinger

0.0
Rated 0.0 out of 5
0.0 av 5 stjärnor (baserat på 0 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Ingen har röstat. Var först med att säga vad du tycker!

Tala om vad du tycker om du har testat Hostinger:
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder

Läs mer »

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »