Recension av One.com webbhotell

Redaktörens betyg: 3.9
3.9/5

One.com är inte bäst i klassen men de är långt ifrån sämst och för dig som ska driva en mindre hemsida är det här otroligt prisvärt. Du tar i princip ingen risk överhuvudtaget med One.coms startpaket. Det här webbhotellet lägger stor fokus på säkerhet och genomför regelbundna kontroller.

One.com etablerades 2002 som B-one i Danmark av Jacob Jensen. Idag finns detta webbhotell i 149 länder och de har vuxit markant sedan starten med över 1500000 kunder. Det här ger oss förstås många kunduttalanden att luta vårt betyg mot. Dessutom ska det sägas att One.com har vunnit en hel del priser för sina tjänster.

Fördelar och nackdelar med One.com

För privatpersoner som behöver webbhosting för en enkel hemsida är One.com ett mycket bra val. Priset är löjligt billigt. I skrivande stund kan du få ett paket för nybörjare för 19 kronor. Det gör One.com till ett av de billigaste webbhotell för nybörjare som du kan hitta.

Andra fördelar att notera är:

  • Du får dagliga säkerhetskopior
  • SSL-certifikat inkluderas gratis
  • Användarvänligheten är god
  • Du får bra med lagringsutrymme
  • Supporten talar svenska

Några minus att tänka på

Det har förekommit lite kritik vad gäller One.coms hantering av betalningar och uppsägning av abonnemang. Det här kan hänga ihop med att de som danskt företag inte har lagt så stor krut på svensk support.

När du väl får tag på personen som kan prata svenska får du dock god support men det är klart att det kan kännas lite frustrerande att få vänta och att frågor kanske missuppfattas av personal i den engelska supporten som du vidarebefordras till när svenska kundtjänsten är stängd.

Vi ser lite närmre på säga upp abonnemang problematiken

När folk säger att det är svårt att säga upp abonnemang måste vi ta det på allvar så vi har kikat lite närmre på vad som hänt med vissa av dessa klagomål. Det visar sig att One.com faktiskt tar klagomålen på allvar och det löser den här typen av problem om de uppstår.

Dessutom tycks det ha varit lite strul med en chattbot under våren 2021 som har lett till att den här typen av frågor inte lösts på rätt sätt. Vi måste ställa det här mot att One.com har ett mycket gott rykte som en stabil och seriös tjänst under många års tid. Dessutom är deras support trevlig även om du är gnällig.

Olika paket för webbhosting på One.com

Det finns en rad olika paket att välja från hos One.com. Vi har nämnt nybörjarpaketet som är för en sajt och som ger dig 50 GB lagringsutrymme. Efter detta paket kan du växa i fyra steg där det blir mer lagring och viktiga tjänster som smart hjälp för att bygga WordPress hemsida.

Nybörjarpaketet ger inte den automatiska installationen av WordPress men det gör nästa steg som heter Utforskaren. Som mest kan du få stöd för 10 sajter med paketet som heter Guru. Med tanke på detta kan vi konstatera att det här inte är webbhosting för dig som kommer att behöva mycket mer än så.

Summering

One.com är stabil och billig webbhosting. Det här är ett företag med gott rykte och en vänlig support som gör sitt bästa för att lösa problem som kan uppstå. Användarvänligheten är god och du bör klara av att hosta en sajt med One.com även om du är nybörjare. De har ett hemsideprogram som gör det lätt att programmera en hemsida utan många förkunskaper.

För dig som är ute efter billigt webbhotell som ger ett bra stöd för en enkel sajt eller två är det här ett lugnt val. För dig som behöver lite mer kan det finnas anledning till att jämföra med andra tjänster hellre än att välja något av de mer avancerade paketen från One.com.

One.com webbhotell fakta

One.com passar följande typer av webbhotell:

Se vad andra tycker om One.com

0
Rated 0 out of 5
0 av 5 stjärnor (baserat på 0 betyg).
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dålig0%
Usel0%

Ingen har röstat. Var först med att säga vad du tycker!

Tala om vad du tycker om du har testat One.com:

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör

Läs mer »