shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som erbjuder sitebuilders för den som inte har tidigare erfarenhet av att bygga hemsida. Precis som att du kan använda en gratis sitebuilder för att bygga hemsida kan du välja Shopify Sverige för att skapa en webbutik som ser proffsig ut.

Hur fungerar Shopify?

Med Shopify kan du utveckla din webbutik med en enkel handelsplattform som har allt som du behöver för att driva din handel online. Du kan använda Shopifys smarta plattform för att:

 • Bygga webbutik och driva den
 • Sälja med webbutiken på mobil och dator
 • Sälja i sociala medier
 • Sälja på marknadsplatser online
 • Sälja i vanliga fysiska butiker
 • Lagerhantering
 • Ta hand om betalningar. Du har till exempel Klarna Shopify.

Shopify är molnbaserat

Du behöver inte ha ett separat webbhotell för att dra igång din webbbutik med Shopify. De har ett webbhotell som är molnbaserat. Det är en lösning som kan passa bra om du erftersöker stor flexibilitet. Med Shopifys lösning kan du jobba med din e-handel vart du än befinner dig så länge du kommer åt nätet med en mobiltelefon eller med en dator.

Shopify pris

Du kan börja med att testa Shopify gratis i två veckors tid. Det här kräver inte att du ger informationen om ditt kreditkort. Om du vill fortsätta med Shopify kommer du att få ett Shopify pris som är i enlighet med din verksamhets storlek. Du har flera alternativ och kan välja i enlighet med olika prisförslag som Shopify kan erbjuda.

Det här är ett bra system och du kan bygga på med fler moduler i takt med att detta behövs. Det gör att du kan börja smått och sedan växa. Du behöver inte betala för mer än vad du har behov av från start.

shopify pris

Shopify Sverige

Shopify Sverige är den svenska delen av en tjänst som finns på många andra språk. En fördel med denna e-kommerslösning är att du lätt förstår hur du ska göra. Detsamma gäller för dina kunder som får ett system för att handla online där allting är på svenska från start.

Fördelar med Shopify

Vi tar en titt på några stora fördelar med att driva webbutik med Shopify:

 • Det här passar perfekt för en svensk webbutik då allt är på svenska och handel kan ske med svenska kronor.
 • Många betalningslösningar är givetvis väldigt bra då du vill göra det lätt för dina kunder att handla i din butik online. Du har Shopify Klarna, PayPal och mer.
 • Det här är superbra för dig som vill börja med dropshipping. Du kan använda appen Oberlo utan kostnad för att få tillgång till en massa produkter att sälja med dropshippingmetoden.
 • Supporten är på plats dygnet runt och är enkel att komma i kontakt med.
 • Systemet laddas snabbt vilket är viktigt för dina besökare som inte har tålamod för en trög webbutik.

vad är shopify

Finns det nackdelar med Shopify?

Solen har sina fläckar och det går inte att säga att Shopify är ett perfekt val i alla lägen. Om du tänker hålla nere på kostnader genom att använda en gratis mall från Shopify kan det helt klart se snyggt ut. Men det är inte säkert att du kommer att vara nöjd i längden med detta.

Det kostar mycket mer att köpa en unik mall för din webbutik med detta alternativ. Det kan röra sig om flera hundra kronor. Kanske inte helt otippat för dig som har testat att bygga hemsidor med WordPress men ändå något att vara medveten om.

Det ska också sägas att det inte är så enkelt att ordna med lite mer komplicerade tekniska lösningar med vanliga Shopify. Du har Shopify Plus för detta. Fast även Plus-varianten kan kännas bristfällig om du redan nu har en komplicerad webbutik som du funderar på att flytta över till Shopifys system.

Ska du välja Shopify?

Shopify är ett bra val för dig med inriktning på den svenska marknaden. Om du inte har den tekniska erfarenheten eller inte vill lära dig det som krävs för att använda WooCommerce så är Shopify ett bra val.

Om vi istället jämför med billigare och enklare Wix så kan det förstås vara ett bättre alternativ om du klarar dig med det allra enklaste. Det svenska systemet QuickButik har inte samma funktionalitet som Shopify så det här är faktiskt det bästa valet du kan göra i många avseenden.

Om du har ett eget domän kan du registrera det och du får alltid hjälp med webbhotell när du väljer att jobba med Shopify Sverige för din handel online. Om du just nu bara vill testa lite för att se hur det är att driva webbutik med denna tjänst kan du använda ett gratis subdomän till att börja med.

Summan av kardemumman är att Shopfy kan vara helt rätt för dig men rådet är att se lite närmre på hur du kan använda tjänsten och att tänka framåt för att se om den kommer att motsvara dina behov då din butik växer och utvecklas.

Här kan du se hur det fungerar med Shopify dropshipping och mer om Shopify Sverige skatt:

Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan

Mer »

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som

Mer »