Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som gör det möjligt för dig att publicera ditt innehåll online på din hemsida.

När du har laddat upp ditt innehåll på sidan ligger det i grund och botten på webbhotellets server. Det gör det möjligt för alla som har tillgång till nätet att nå din sajt och se innehållet.

Webbhosting är en tjänst

I grund och botten är webbhosting en tjänst som du får från ett webbhotell. Det finns flera att välja från och i Sverige har vi webbhotell som Loopia och Inleed. I teorin kan du lägga din sajt på en server som du har hemma men det lär inte löna sig.

Webbhotell erbjuder dig ett fint stöd och de tar hand om allt det tekniska som du knappast vill pyssla med. Det finns billiga webbhotell och dyrare webbhostingtjänster och du kan välja helt i enlighet med din budget och dina behov.

Hur fungerar webbhosting?

Enkelt sagt är webbhosting en tjänst som webbhotell hyr ut. De hyr ut både teknologi och tjänster så att du får en smidig plats för din hemsida, eller hemsidor, online. Du kan använda ett webbhotell till att hitta ett lämpligt domännamn som du köper och sedan enligt den plan du väljer för hosting lägga din sajt på webbhotellets server.

När du betalar för webbhosting är det webbhotellet som har ansvaret för att servern är igång och att det hela fungerar. Dessutom ska webbhotellet se till att din sajt är säker och att det finns backup för innehållet på den.

Utöver detta kan webbhosting innebära en rad olika tjänster som du aktivt kan välja för att de passar dina behov.

Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan

Mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som

Mer »