Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan VPS hosting och delad hosting på så vis att de både ligger på samma fysiska server som andra sajter.

VPS innebär dock att du får en egen del på servern och särskilt tilldelade resurser. Det betyder i praktiken att du får mer minne, mer plats och även mer kraft. Det här gör din sajt starkare och snabbare och givetvis också stabilare då den inte påverkas av andra sajter som ligger på samma server så som kan ske när hostingen är delad.

Om du funderar på att köpa VPS hosting ska du vara väl insatt i vad det här är och vilka skillnader som finns mellan denna hosting och andra typer. Det är viktigt att förstå vad som kan motivera prisskillnader innan du beställer.

När ska du välja VPS hosting?

VPS hosting är för dig som har erfarenheten av att bygga och driva hemsidan. Du klarar av hanteringen av sajtens backend. Som VPS-kund kommer du att ha möjlighet att konfigurera mjukvara på servern. Det betyder att du kan skräddarsy din sajt.

VPS webbhosting kan ha lite olika namn. Ibland kallas denna typ av webbhosting för premium eller business hosting. Det är dock samma sak. Fast förvänta dig inte att allting blir bättre per automatik för att du väljer VPS.

Du måste fortfarande ta en titt på vad du betalar för. Se över att du får support i enlighet med behov och vad som inkluderas i övrigt.

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som

Mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som

Mer »