Vad ska jag tänka på när jag väljer webbhotell?

Det finns en hel del att tänka på då du ska välja ett webbhotell men sex saker är viktigare än andra och de bör du alltid ha i åtanke. De kan hjälpa dig att hitta bästa webbhotellet för dig!

  1. Hastighet

Idag förväntar sig besökare till din sajt att den är redo att använda inom 2 sekunder efter att de surfar in. Om det kommer att ta längre tid för sajten att laddas upp kan det bli så att besökare helt enkelt drar vidare.

Dessutom kommer hastighet för din sajt att räknas in när Google bestämmer sig för hur den ska ranka i sökresultat. Välj ett webbhotell med snabb server och gott om minne samt kraften som krävs för att processa din sajts innehåll så att den laddas snabbt som blixten.

  1. Säkerhet

Du vill givetvis ha en säker sajt. Det här bör vara fokus för ditt hosting-företag. Det måste ha brandväggar och bör också ha en rutin för att se över aktivitet för att upptäcka om något inte stämmer.

Ditt webbhotell ska stötta SSL certifikat vilket ger ett extra lager av trygghet då informationen som skickas mellan din server och besökarens webbläsare på detta vis krypteras. SSL måste finnas på plats om du tänker sälja saker och tjänster från din sajt.

  1. Skalbarhet

Du kanske börjar med ett enklare paket för att sedan inse att du faktiskt behöver stöd för en större sajt och kanske för många olika sajter. Det är smart att välja ett webbhotell som erbjuder skalbarhet. Det betyder att du kan bygga på och välja ett annat paket när behovet av bättre stöd uppstår.

  1. Support

Supporten är viktig oavsett om du har bra teknisk support på ditt eget företag eller inte. Det kan till exempel vara viktigt att få hjälpen dygnet runt via chatt och telefon. Om du väljer ett utländskt webbhotell ska du tänka på att supporten kommer att vara på engelska. Det bör du då känna dig bekväm med.

Om du jobbar på ett internationellt företag men vill ha ett svenskt webbhotell kan det också vara klokt att få support både på svenska och engelska. Det kan ju finnas andra på ditt företag som då och då kan behöva komma i kontakt med supporten på den svenska webbhostingen.

  1. Webbhotell pris

Du kommer att finna allt från gratis webbhotell till mycket dyra lösningar. Du betalar för det du får och det är viktigt att komma ihåg. Med detta sagt går det ändå att hitta billigt webbhotell som har en god nivå. Tricket ligger i att vara väl medveten om vad du verkligen har behov av så att du inte betalar mer för sådant som du ändå inte drar någon nytta av.

  1. Vilken typ av hosting du behöver

Tänk också på att du kanske vill börja med delad hosting för att sedan byta till VPS för att det ska bli snabbare. Därefter kanske du till och med är intresserad av en dedikerad serverlösning. Ta reda på om webbhotellet stöttar alla tre varianter med tanke på att du kan vilja uppgradera längre fram.

Vad är VPS hosting?

VPS står för Virtual Private Server och är en typ av webbhosting som anses vara snäppet vassare än delad webbhosting. Men det finns likheter mellan

Mer »

Vad är webbhosting?

Om du vill bygga en hemsida kommer du att behöva ett webbhotell eller webbhosting som det också kallas för. Webbhosting är en tjänst online som

Mer »
shopify Sverige

Vad är Shopify Sverige?

Shopify Sverige är ett alternativ för dig som vill komma igång med försäljning online snabbt och enkelt. Det kan liknas lite med billiga webbhotell som

Mer »